A nő illata…?

Minden testnek és minden hüvelynek megvan a maga sajátos illata. Érdekes a magyar nyelv, mert az orrunk által fogható érzetre vagy negatív, vagy pozitív jelzőnk van csupán. Semleges nincs, mert még a szag se eléggé neutrális kifejezés.

Most akkor illatos az a hüvely vagy szagos, sőt büdös? Eléggé relatív, de pár dolgot leszögezhetünk.

Ha mindig is befogtad az orrod a saját illatodat érzékelve az teljesen mást jelent, mint ha máról holnapra kezdted el Előbbi esetben biztos, hogy a háttérben lelki okok állnak, melyek az önelfogadással kapcsolatosak – nagyon eredményes akár csoportban, akár egyéni terápiában rendezni ezeket az elakadásokat. Nézzük, mik lehetnek a „szagosság”okai, ha azok alkalmiak vagy újak számodra!

  1. Nem megfelelő alsónemű viselése – azaz túl szoros és/vagy műszálból készült bugyi használata.
  2. Túlsúly – a szervezet egésze hajlamosabb az izzadásra túlsúly esetén, az intim területek sem képeznek ez alól kivételt, így változtatva meg az illatokat a hüvely környékén. Figyelj befelé, és a kemény fogyókúrák helyett keresd meg magad! És ne add fel, ha nem két perc alatt oldod meg a dolgot! Nem a vékonyság a cél, csak az egészséges állapot.
  3. A leggyakoribb okok egyike a megváltozott hüvelyflóra. A vírusok és bacik támadása során eltérést fogsz érzékelni a megszokott illathoz képest. Szúrós vagy csípős, esetleg édeskés, vagy halszagú bűz is fejbe vághat attól függően, milyen betolakodó okozza a panaszokat. Megelőzésképp feketeáfonyát szedhetsz, és immunerősítőket. Ha komoly baj van, legjobb szakorvoshoz fordulni.

A sorozatos visszaesés elgondolkodtató, ilyen esetben szintén érdemes lelki okot is felkutatni.

  1. Székrekedés miatt is kialakulhat új szagminta az intim részeken, melyet rostdús táplálkozással és elegendő sportolással orvosolhatsz fizikai szinten.
  2. Vizeletszivárgás is okozhat kellemetlen érzeteket, itt az intimtorna lehet a megoldás.
  3. Nem megfelelő higiénia. Itt is az arany középút megtalálása segíthet a problémán. Arra nincs szükség, hogy a napi fürdés mellett rendszeresen irrigálj például, de a savas pH értékű intim szappan rendszeres használata eredményes lesz.

 

 

Nyári lazulás okosan – 5 tipp, hogy egészségesen bulizd/utazd végig a nyarat
Fókuszálás a téli zimankóban – 8 ötlet, amitől szép lehet a február!
« Vissza: Női tippek

Bakteriális vaginózis ellen

Vásárlás

A Silver-Q-t keresd a patikákban vagy kedvezményes áron a webshopunkban, amit IDE, vagy a jobb felső sarokban lévő ikonra kattintva érhetsz el.

SILVER-Q


A Silver-Q hüvelykapszula, használata ajánlott gombás, vírusos és bakteriális fertőzések, így a bakteriális vaginózis – BV ellen. Hármas hatóanyag kombinációjának köszönhetően a hüvelyfertőzéseket megszünteti, ezáltal a kellemetlen tünetek is enyhülnek.

Silver – Q , az ezüst erejével!

A Silver-Q hüvelykapszula a hüvelyi fertőzések gyors megoldását, három rendkívül hatékony összetevőjének hatása révén tudja segíteni:

  • Ezüst és titán-dioxid – széles spektrumú védelmet nyújt fertőtlenítő hatása révén (bakteriális, gombás és virális fertőzések esetén)
  • Hyaluronsav – sejtregeneráló hatása a gyors sebgyógyulást segíti (gyermekszülés után, hüvelybe helyezett eszközök okozta hámsérülés esetén)
  • Aloe Barbadensis – fokozott gyulladás csökkentő és nyugtató hatású az érintett intim területeken

 

To Top