Vissza

Gyakori kérdések és válaszok

Hüvelygombám van, a Silver-Q Rapid megszünteti a tüneteimet?

Ha a gombás fertőzés kezdeti stádiumban van, és valamiért nem megoldható a szakorvosi konzultáció akkor ennek a panasznak a kezelését vény nélkül kapható fertőtlenítő hatású Silver-Q Rapid készítmény alkalmazásával csökkenteni lehet. A hüvelykapszulát 7 napig kell alkalmazni.

A Silver-Q Rapid kezelés vagy a gomba elleni kúp használata után hüvelyflóra regeneráló, savas pH-t visszaállító készítményre – például Vagilact-Q hüvelytabletta – lehet szükség az újabb fertőzés elkerülése végett.

Bakteriális hüvely fertőzésem (BV) van, a Silver-Q Rapid megszünteti a problémámat?

Ha kezdődő BV fertőzés áll fent van és valamiért nem megoldható a szakorvosi konzultáció, akkor a megjelenő panaszok kezelését vény nélkül kapható fertőtlenítő hatású Silver-Q készítmény alkalmazásával csökkenteni lehet. A hüvelykapszulát 7 napig kell alkalmazni.

Amennyiben a panaszok 10 nap után is fenn állnak, akkor mindenképp nőgyógyászati vizsgálat javasolt. A Silver-Q kezelés vagy a BV elleni antibiotikum kezelés után mindenképp hüvelyflóra regeneráló, savas pH-t visszaállító készítmény – például Vagilact-Q hüvelytabletta – javasolt az újabb fertőzés elkerülése végett.

Vírusos hüvelyfertőzést kaptam, a Silver-Q Rapid segít a tüneteimet elmúlasztani?

A Silver-Q Rapid kiegészítő kezelésként segít a HSV-II (herpes simplex II) kiújulásának megelőzésében. Fertőtlenítő hatása révén segíti a vírus fertőzések okozta tünetek enyhítésében. A hüvelykapszulát 7 napig kell alkalmazni, esti felhelyezéssel.

A Silver-Q kezelés vagy a vírus elleni gyógyszeres kezelés után hüvelyflóra regeneráló, savas pH-t visszaállító készítmény – például Vagilact-Q hüvelytabletta – javasolt az újabb fertőzés elkerülése végett.

## Kezdődő hüvelyfertőzésem van, mit tegyek, amíg nem jutok el a nőgyógyászomhoz?

Ma már hüvelyi fertőzések kezelésére léteznek fertőtlenítő hatású recept nélküli készítmények, amelyek segítenek a tüneteket megszüntetésében. A Silver-Q készítménnyel elkezdhető a fertőzések tüneti kezelése. A Silver-Q alkalmazása azért is jó választás, mert a fertőzések kórokait– baktérium, gomba vagy vírus – és az azokra jellemző tüneteket nem mindenki tudja jól beazonosítani és ezért nem biztos, hogy a megfelelő készítménnyel kezdi el a tüneti kezelést. A Silver-Q hüvelykapszula azonban mind a bakteriális (BV), mind a gombás, mind pedig a virális fertőzések esetén hatásos a tünetek enyhítésében. A hüvelykapszulát 7 napig kell alkalmazni.

A Silver-Q Rapid kezelés vagy a fertőzés gyógyszeres kezelése után mindenképp hüvelyflóra regeneráló, savas pH-t visszaállító készítmény – például Vagilact-Q hüvelytabletta – javasolt az újabb fertőzés elkerülése végett.

Néhány napja hüvelyfolyásom van, de nem tudom eldönteni, hogy bakteriális vagy gombás fertőzésem van. Mit használjak a tüneteim enyhítésére?

Nem mindig azonosítható be egyértelműen a tünetek alapján, hogy milyen típusú hüvelyfertőzés áll fenn. Főleg ha kevert fertőzésről van szó.

A Silver-Q Rapid hüvelykapszula összetevői révén mind a bakteriális (BV), mind a gombás, mind pedig a virális fertőzések esetén hatásos a tünetek enyhítésében. A hüvelykapszulát min. 7 napig kell alkalmazni.

A Silver-Q kezelés vagy a fertőzés gyógyszeres kezelése után mindenképp hüvelyflóra regeneráló, savas pH-t visszaállító készítmény – például Vagilact-Q hüvelytabletta – javasolt az újabb fertőzés elkerülése végett.

Elkaphatok-e a partneremtől bakteriális hüvelyfertőzést? Mit tegyek, ha igen?

A bakteriális hüvelyfertőzés az esetek egy részében nem szexuális úton terjedő betegség, de vannak olyan törzsek, melyek szexuális úton terjednek. A bakteriális eredetű hüvelygyulladást minden olyan hatás előidézheti, amely a hüvely savas pH-ját lúgos irányba tolja – így pl. a hüvelybe kerülő lúgos vegyhatású ondó – illetve a laktobacillusokat pusztítja (pl. antibiotikus kezelés).

Amennyiben visszatérő fertőzésről van szó, mindenképpen fordulj szakorvoshoz. Amíg eljutsz az orvosig, a fertőtlenítő hatású Silver-Q Rapid készítménnyel elkezdheted a tünetek enyhítését.

A gyógyszeres kezelést követően mindenképp hüvelyflóra regeneráló, savas pH-t visszaállító készítmény – például Vagilact-Q hüvelytabletta – javasolt az újabb fertőzés elkerülése valamint a megelőzés végett.

Létezik-e olyan készítmény, ami a bakteriális és gombás hüvelyfertőzésekre egyaránt alkalmazható a tünetek enyhítésére?

A baktériumok okozta hüvelyfertőzés tünetei könnyen összetéveszthetők más típusú fertőzések tüneteivel. A leggyakrabban a gombás (Candida okozta) fertőzéssel keverik össze, de előfordulhat azonban, hogy a fertőzést egy vírusos megbetegedés okozza. Például a Silver-Q Rapid – mindhárom fertőzés esetén segít a tünetek enyhítésében, amíg a szakorvosi vizsgálatra eljutunk. A hüvelykapszulát 7 napig kell alkalmazni.

Amennyiben a panaszok 10 nap után is fenn állnak, akkor mindenképp nőgyógyászati vizsgálat javasolt. A Silver-Q Rapid kezelés vagy a fertőzés gyógyszeres kezelése után mindenképp hüvelyflóra regeneráló, savas pH-t visszaállító készítményre – Vagilact-Q hüvelytabletta – van szükség az újabb fertőzés elkerülése végett.

A fertőtlenítő hatású hüvelyi készítmények után is ajánlott hüvelyflóra visszaállító készítményt használni?

A fertőtlenítő hatás következtében nemcsak a káros, hanem a jótékony lactobacillusok száma is lecsökken, illetve kipusztulnak. Ennek pedig az a következménye, hogy a hüvelyflóra egyensúlya felborul és teret enged a kórokozók elszaporodásának, a hüvelygyulladás kialakulásának. Ezért a tüneti kezelés után minden esetben szükséges a hüvelyflóra regenerálása, savas pH-t visszaállító készítménnyel – például Vagilact-Q hüvelytabletta – ami az újabb fertőzés kialakulását megelőzi.

Terhesség alatt is alkalmazható a Silver-Q készítmény a hüvelyi fertőzések kezelésére?

Ebben az esetben konzultálni kell a nőgyógyásszal.

A Silver-Q hüvelytabletta összetevői egyébként csak helyi hatással rendelkeznek, nincs az egész szervezetre ható szisztémás hatásuk.

Uszodában vagy strandon is kaphatok gombás hüvelyfertőzést?

Egyértelműen igen, ugyanis a meleg, párás, nedves helyek a gombás fertőzések melegágya, melyek kedveznek a hüvelyben, egyensúlyban élő gombák elszaporodásának. Ha rendellenes folyás vagy égő viszkető érzés áll fent, nőgyógyászhoz kell fordulnunk! Azonban, amíg eljutsz a szakorvosi rendelésre, megkezdheted a fertőzés kezelését a vény nélkül kapható, fertőtlenítő hatású Silver-Q Rapid készítménnyel, mely segít a tünetek enyhítésében. 7 napig kell alkalmazni.

Amennyiben a panaszok 10 nap után is fenn állnak, akkor mindenképp nőgyógyászati vizsgálat javasolt. A Silver-Q kezelés vagy a gomba ellenes kezelés után mindenképp hüvelyflóra regeneráló, savas pH-t visszaállító készítmény – pédlául Vagilact-Q hüvelytabletta – javasolt az újabb fertőzés elkerülése végett.

Wellness hétvége után bővebb hüvelyfolyást tapasztalok, milyen készítményt használjak, hogy elmúljanak a tüneteim?

A hüvelyfertőzés tünetei könnyen összetéveszthetők, nehezen beazonosítható, hogy milyen típusú fertőzésről is van szó. Ez azért fontos, mert nem mindegy hogy gomba, baktérium vagy vírus elleni kezelést kell elkezdeni alkalmazni. Ha nem jutunk el rögtön a nőgyógyászhoz, ma már kapható olyan, nem receptköteles, fertőtlenítő hatású készítmény – például a Silver-Q Rapid hüvelykapszula –, amely mindhárom fertőzés esetén segít a tünetek enyhítésében, amíg a szakorvosi vizsgálatra kerül sor. A hüvelykapszulát 7 napig kell alkalmazni.

Amennyiben a panaszok 10 nap után is fenn állnak, akkor mindenképp nőgyógyászati vizsgálat javasolt.

Fontos megemlíteni, hogy a Silver-Q kezelés vagy a fertőzés gyógyszeres kezelése után mindenképp hüvelyflóra regeneráló, savas pH-t visszaállító készítmény – például Vagilact-Q hüvelytablettára – javasolt az újabb fertőzés megelőzése végett.

Vissza