Vissza

Hogyan szabadulj meg a gombás fertőzéstől?

Kellemetlen, fáj és zavaróan viszket?

Ha már biztosan tudod, hogy gombás fertőzést kaptál el, a következő lépésekkel orvosold a problémát:

  1. A tünetek felfedezése után elsőként vásárolj egy doboz hüvelytablettát, amely a használata során visszaállítja a megfelelő sav-bázis egyensúlyt és visszaépíti a jó laktobacillusokat a hüvelyben. Lehet, ennyi elég is lesz. Ha nem…
  2. Akkor irány az orvos, aki a vizsgálat után gombaellenes szert (krémet, kúpot vagy tablettát) ír fel, melyet általában 1-2 hétig kell alkalmazni, szedni, kenni.
  3. Mellékszál, de fontos: a gyógyszerek csökkenthetik az óvszer biztonságosságát, így egyéb fogamzásgátló módszerekhez is folyamodjatok ebben az időszakban.
  4. Ha még így is visszatér a baj, akkor megint kérj egy időpontot orvosodnál, aki valószínűleg komolyabb hatású gyógyszert fog felírni és esetleg a partneredet is kezelni fogja.
  5. Mindezek mellett, ha rendszeresen van ilyen típusú problémád, kicsit ülj le, meditálj, gondolkodj el azon, mi lehet ennek az „elutasításnak” a hátterében? Hiszen az ilyen fertőzéssel meglehetősen gátolod az oldott és kielégítő szexuális életet. Érdemes, és megéri foglalkozni ezzel, hogy utána igazi, felszabadult, egészséges nőként létezz!
Vissza